Business Day 2019

SSA Business Dey 2019

Op 29 maart 2019 organiseert Surinamese Students Abroad de derde editie van de Business Dey (‘Dey’ volgens de Sranan tongo spelling) op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit evenement heeft als doel de kloof tussen studenten (met verschillende studie-achtergronden) en de (Surinaamse) praktijk te verkleinen.
We beginnen de dag met een keynote spreker/motivational speaker waarna de studenten kunnen kiezen uit de medische case, de business case of de technische case. Daarna sluiten we het evenement af met een netwerkborrel.
De business case doen wij dit jaar in samenwerking met Fernandes Nederland.
De technische case doen wij dit jaar in samenwerking met SUBEST Delft en Telesur.

The event is finished.

Urenschema

Day 1

17:30 - 18:00
Inloop
De inloop zal plaatsvinden in het Sanders gebouw in lokaal 0-01.
18:00 - 18:50
Start van het evenement met keynote spreker
Speakers:
Glenn Weisz Jr.
18:50 - 19:15
Pauze
Na de pauze bent u welkom bij het lokaal van de door u gekozen case.
19:15 - 21:00
Begin van de cases
De technische case zal plaatsvinden in het Polak gebouw in lokaal 2-04. De business case zal plaatsvinden in het Sanders gebouw in lokaal 0-12. De medische case zal plaatsvinden in het Sanders gebouw in lokaal 0-10.
Speakers:
Doric Armesh Ramlakhan, Vincent Artist
21:00 - 21:30
Gezamenlijke afsluiting
Voor de gezamenlijke afsluiting wordt u, net als bij de introductie, verwacht in het Sanders gebouw in lokaal 0-01.
21:30 - 23:59
Netwerkborrel in de Smitse
Na de afsluiting bent u welkom bij onze netwerkborrel bij Café in de Smitse op de campus.
Glenn Weisz Jr.
Glenn Weisz Jr.
Managing Director CANITIEM B.V.
De keynote speaker Glenn Weisz Jr. tijdens de SSA Business Dey is deskundige op het gebied van persoonlijk leiderschap. Glenn is als Civiel Technisch Ingenieur afgestuurd van de TU Delft en is intussen reeds zes jaren gastdocent voor de Honours klassen van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Met zijn bedrijven Canitiem BV, CareerCabs en de beweging Studenten Hebben Dorst, ontwikkelt Glenn persoonlijk leiderschap bij zowel studenten als senior managers.
Doric Armesh Ramlakhan
Doric Armesh Ramlakhan
Chief technology officer at Telesur
oung professional Doric Ramlakhan (31) bezit gedrevenheid als voornaamste karakteristiek. Dit resulteerde in verschillende successen tijdens zijn studie en carrière. In 2008 studeerde Doric cum laude af voor zijn Bachelor of Science in elektrotechniek aan Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het jaar daarop, in 2009, studeerde hij cum laude af aan de University of Westminster London in mobile, personal and satellite communications. Doric startte zijn loopbaan bij Telesur in 2010 en heeft verschillende functies bekleed, zoals stafmedewerker kwaliteitsburo en projectmanager Mobile Networks, Business Development, manager Build & Integrate waarbij hij verantwoordelijk was voor investeringsprojecten ten behoeve van netwerkuitbreiding. Momenteel vervult hij de functies van technisch directeur en project director van het Telesur Nationaal Breedband Project. Daarnaast is hij als deeltijdsdocent verbonden aan Anton de Kom universiteit van Suriname en het Polytechnic College. In de functie van projectmanager Mobile Networks was Doric verantwoordelijk voor het bouwen van ruim 75 nieuwe zendmasten in het binnenland voor de ontsluiting van communicatie, het uitrollen van 3G en 4G-HSPA+. Het hebben van telecommunicatie is van eminent belang in het haast ongerepte binnenland van Suriname. Het streven naar excellentie heeft Doric gedreven om met zijn team digitale televisie en mobiel bellen/internet te brengen naar het binnenland, zodat er gemeenschapsontwikkeling kan plaatsvinden waardoor onder andere toerisme tot bloei kan komen.
Vincent Artist
Vincent Artist
Psychiatrist at International Health Centre The Hague
Vincent Artist is sinds 2001 ingeschreven in het Nederlands Register voor Medisch Specialisten als psychiater en is meerdere keren per jaar in Suriname om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg in Suriname. Ook heeft hij 2 jaar in Suriname gewerkt voor de Medische Zending, de organisatie die de gezondheidszorg in het binnenland van Suriname verzorgt. Dokter Artist heeft zowel in Nederland als in Suriname heel veel ervaring op het gebied van de geneeskunde en is een van de begeleiders van de medische sessie tijdens de Business Dey 2019.

Datum

mrt 29 2019
Expired!

Tijd

17:30 - 21:30

Kosten

Free

More Info

Read More

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam Sanders gebouw, lokaal 0-10
Read More

Speakers

 • Doric Armesh Ramlakhan
  Doric Armesh Ramlakhan
  Chief technology officer at Telesur

  oung professional Doric Ramlakhan (31) bezit gedrevenheid als voornaamste karakteristiek. Dit resulteerde in verschillende successen tijdens zijn studie en carrière. In 2008 studeerde Doric cum laude af voor zijn Bachelor of Science in elektrotechniek aan Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het jaar daarop, in 2009, studeerde hij cum laude af aan de University of Westminster London in mobile, personal and satellite communications. Doric startte zijn loopbaan bij Telesur in 2010 en heeft verschillende functies bekleed, zoals stafmedewerker kwaliteitsburo en projectmanager Mobile Networks, Business Development, manager Build & Integrate waarbij hij verantwoordelijk was voor investeringsprojecten ten behoeve van netwerkuitbreiding. Momenteel vervult hij de functies van technisch directeur en project director van het Telesur Nationaal Breedband Project. Daarnaast is hij als deeltijdsdocent verbonden aan Anton de Kom universiteit van Suriname en het Polytechnic College.
  In de functie van projectmanager Mobile Networks was Doric verantwoordelijk voor het bouwen van ruim 75 nieuwe zendmasten in het binnenland voor de ontsluiting van communicatie, het uitrollen van 3G en 4G-HSPA+. Het hebben van telecommunicatie is van eminent belang in het haast ongerepte binnenland van Suriname. Het streven naar excellentie heeft Doric gedreven om met zijn team digitale televisie en mobiel bellen/internet te brengen naar het binnenland, zodat er gemeenschapsontwikkeling kan plaatsvinden waardoor onder andere toerisme tot bloei kan komen.

 • Glenn Weisz Jr.
  Glenn Weisz Jr.
  Managing Director CANITIEM B.V.

  De keynote speaker Glenn Weisz Jr. tijdens de SSA Business Dey is deskundige op het gebied van persoonlijk leiderschap.
  Glenn is als Civiel Technisch Ingenieur afgestuurd van de TU Delft en is intussen reeds zes jaren gastdocent voor de Honours klassen van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Met zijn bedrijven Canitiem BV, CareerCabs en de beweging Studenten Hebben Dorst, ontwikkelt Glenn persoonlijk leiderschap bij zowel studenten als senior managers.

 • Vincent Artist
  Vincent Artist
  Psychiatrist at International Health Centre The Hague

  Vincent Artist is sinds 2001 ingeschreven in het Nederlands Register voor Medisch Specialisten als psychiater en is meerdere keren per jaar in Suriname om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg in Suriname. Ook heeft hij 2 jaar in Suriname gewerkt voor de Medische Zending, de organisatie die de gezondheidszorg in het binnenland van Suriname verzorgt.
  Dokter Artist heeft zowel in Nederland als in Suriname heel veel ervaring op het gebied van de geneeskunde en is een van de begeleiders van de medische sessie tijdens de Business Dey 2019.