Recap 2019: Zo zag 2019 eruit

Het afgelopen jaar heeft SSA wat mooie activiteiten gehad, hopelijk kunnen we je warm maken voor alles dat in 2020 komt, door even terug te blikken op 2019! Hieronder een korte recap van wat belangrijke evenementen van het afgelopen jaar:

Doorstuderen na een (AdeKUS) BSc

Op 4 januari 2019 was ons eerste evenement meteen al in Suriname. In samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname kwam het studentenevenement tot stand waar we (aankomende) studenten vooral informeerden over de mogelijkheden van verder studeren in Suriname en Nederland. De opkomst was zo groot dat er niet genoeg plekken waren in de zaal en studenten op het terras van de University Guesthouse plaatsnamen en zo via speakers die buiten stonden opgesteld konden meeluisteren.

Diaspora Insights 2019

SSA ging afgelopen jaar een samenwerking aan met de Suriname Nederland Diaspora Associatie (SuNeDA) voor het organiseren van een serie aan thema avonden met als doel om kennis en ervaringen binnen verschillende sectoren te delen met Surinaamse jongeren in Nederland en hen zo intensiever te betrekken bij de Surinaamse diaspora.

In januari, februari en april werd achtereenvolgens de gezondheidszorg, het onderwijs en ondernemerschap onder de loep genomen met behulp van uitzonderlijke sprekers. Steeds weer leverde dat mooie discussies op waarbij jong en oud elkaar kon aanvullen.

Back in Damsco borrel

Om te vieren dat we opnieuw een actieve commissie we op 28 februari de Back in Damsco borrel in de Bajes in het centrum van Amsterdam. De bijzonder mooie backdrop van de Bajes en de gezellige muziek van upcoming DJs vormden de perfecte sfeer voor een van de beste SSA borrels van het jaar. Het werd zo leuk dat een goed deel van de aanwezigen zich spontaan naar de dansvloer verplaatsten!

Business Dey

Misschien wel het belangrijkste evenement van het jaar vond plaats op 29 maart: de Business Dey. Samen met onze partnervereniging SUBEST Delft en meerdere bedrijven was ook dit jaar de Business Dey weer een enorm succes. De dag startte om 17u met de keynote van Glenn Weisz Jr., ondernemer en Honours docent, die met zijn startup CareerCabs studenten helpt gerichtere carrièrekeuzes te maken. Daarna vonden simultaan drie casestudies plaats. Fernandes Nederland ging de discussie aan met studenten over hoe het marktaandeel van de Surinaamse softdrinks op de Nederlandse markt te vegroten.

De technisch directeur van Telesur, Doric Ramlakhan, die speciaal voor de Business Dey naar Nederland vloog, stelde de vraag hoe kritische problemen bij netwerkuitbreiding in het Surinaamse binnenland kunnen worden opgelost en in de derde casestudy leidden de Suriname Centrale Ambulance Dienst en de artsen Vincent Artist en Sylvana Kadir studenten in de bijzondere aspecten van medische hulpverlening in Suriname.

SSA x Telesur zaalvoetbaltoernooi 2019

Niet lang hierna volgde ons grootste evenement: het SSA x Telesur zaalvoetbaltoernooi 2019 in Erasmus Sport. Twaalf teams van elk minstens acht leden namen het op tegen elkaar terwijl ze vanaf de tribunes werden toegejuichd door hun supporters die tegelijk konden genieten van heerlijke hotdogs en baras. Vanwege het grote aantal deelnemers moesten wedstrijden simultaan in twee zalen worden gespeeld. De prijzenpot, aangeboden door sponsor Telesur trok geïnteresseerden van verschillende achtergronden aan, zodat de wedstrijden vaak ook op hoog niveau werden gespeeld.

Who’s Got Game?

In Amsterdam hadden we daarna nog een heel gezellige Game Night met Pool, Troefcall, Uno, Cards Against Humanity, Jenga en allerlei andere spelletjes.

Studenten uit verschillende steden maakten er samen een leuke avond van in de mooie zaal van campus Diemen.

Studeren en (over)leven

Ons tweede evenement in Suriname was een enorm succes. Studeren en (over)leven moest een opzet zijn om meer dan alleen informatiesessies te houden in Suriname. Farahnaaz Margaret, toen Comissaris PR, vertelde waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je wilt gaan studeren in het buitenland, Ruiz Kartoredjo van het JAMUR Institute hield een interactieve sessie over samenwerken en netwerken tijdens de studie en Reeza Lobato de Mesquita hield een gezellige motivational session om studenten erop te wijzen dat er verschillende mogelijkheden zijn om te overleven tijdens de studie.