Wie zijn wij?

De vereniging Surinamese Students Abroad (SSA) is opgericht in 2012. Met meer dan 2400 leden is SSA momenteel de grootste Surinaamse studentenvereniging in Nederland. SSA is een vereniging voor studenten die affiniteit hebben met Suriname en in het bijzonder degenen die Suriname (tijdelijk) verlaten voor hun vervolgstudie hier in Nederland. Ons doel is om, door middel van het organiseren van diverse activiteiten die van directe en indirecte meerwaarde zijn voor de gehele Surinaamse studentengemeenschap in Nederland, een sterke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van studenten naast zijn/haar studie.

Tevens wil de SSA de bestaande kloof tussen het bedrijfsleven en de studenten verkleinen en de betrokkenheid van studenten in hun studieperiode bij maatschappelijke kwesties vergroten. Zodoende wil de SSA haar leden, die straks top-opgeleide afgestudeerde Surinamers zijn, kunnen motiveren om terug naar Suriname te gaan en zich daar in het bedrijfsleven in te zetten.

Onze belofte

Wij streven naar zichtbaarheid onder onze doelgroepen, zodat er voortgebouwd kan worden aan een duurzaam en gedreven netwerk van leden en partners in ondernemend Nederland.

Missie

SSA wilt een sterk platform zijn en onze leden de kans geven om zich op verschillende gebieden te ontwikkelen, waaronder carrière, sociale vaardigheden, zelfontplooiing. Daarnaast het versterken van persoonlijke identificatie met de Surinaamse cultuur.

Visie

Dat SSA bekend staat als het grootste netwerk bestaande uit hoogopgeleide (Nederlandse-) Surinamers in Nederland. Verder oogt SSA competente Surinaamse professionals af te leveren aan de Nederlandse en Surinaamse arbeidsmarkt.